Mitä ovat Ekojohtaja-ohjelman tasot?

Ekojohtaja-ohjelmassa on viisi tasoa. Ohjelmaan osallistuminen ja Ekokumppani-tason saaminen edellyttää, että hotellit ja B&B:t noudattavat seuraavia vähimmäisvaatimuksia:

• Pyyhkeille ja liinavaatteille on olemassa kierrätyssuunnitelma.
  • Energiankulututusta seurataan säännöllisesti.
  • Jätteet kierrätetään.
  • Lampuissa käytetään energiansäästöpolttimoita.
  • Työntekijöille ja vieraille tarjotaan tietoa ekokäytännöistä.
  • Jätevedet käsitellään oikein (joko omassa tai kunnallisessa viemäröintijärjestelmässä).

Ekokumppani-tason vaatimukset täyttävien yritysten palvelusivulla näytetään vastaava kunniamerkki.

Ekojohtaja-tason vaatimusten täyttäminen edellyttää lisäksi, että yritys saavuttaa vähimmäispisteet hakemuskyselyssä. Ekojohtaja-yritykset ovat oikeutettuja yhteen neljästä kunniamerkkitasosta: pronssiin, hopeaan, kultaan tai platinaan. Kunniamerkkitaso perustuu yrityksen ympäristöä säästävien käytäntöjen kokonaismäärään.

• Ekokumppani: täyttää vähimmäisvaatimukset.
  • Pronssi-ekojohtaja: täyttää vähimmäisvaatimukset ja on saavuttanut 30 prosentin tason Ekokäytännöt-kyselyssä.
  • Hopea-ekojohtaja: täyttää vähimmäisvaatimukset ja on saanut vähintään 40 prosentin kyselypisteet.
  • Kulta-ekojohtaja: täyttää vähimmäisvaatimukset ja on saanut vähintään 50 prosentin kyselypisteet.
  • Platina-ekojohtaja: täyttää vähimmäisvaatimukset ja on saanut vähintään 60 prosentin kyselypisteet.

Jos yritys täyttää jonkin Ekojohtaja-tason vaatimukset, sen profiilisivulla ja kaupungin hakutuloksissa (esim. hotellit kohteessa Helsinki) näytetään vastaava kunniamerkki.

Jos omistat hotellin tai B&B:n ja haluat lisätietoja osallistumisesta, katso hakemusohjeemme tai lue tietoa pisteytyksestä.