Hva er nivåene i Grønne ledere-programmet?

Det er fem trinn i Grønne ledere-programmet. Alle deltagende hoteller og B&B må oppfylle et minimumssett med krav for å bli inkludert i programmet og oppnå nivået Grønn partner:

• Ha et program for gjenbruk av sengetøy og håndklær
  • Regelmessig sporing av energibruk
  • Resirkulering
  • Bruke energieffektive lyspærer
  • Opplæring av personale og gjester om grønn praksis
  • Riktig håndtering av avløpsvann (ved å bruke et system på stedet eller et system for byspillvann)

Steder som kvalifiserer for nivået Grønn partner, får vist statusen sin på fasilitetssiden.

For å kvalifisere som en Grønn leder må forretningene også oppnå en minimum poengsum på søknadsundersøkelsen. Grønn leder-steder kvalifiserer for ett av fire merkenivåer: bronse, sølv, gull og platina. Merkenivåer fastsettes i henhold til stedets generelle deltakelse i miljøvennlige aktiviteter.

• Grønn partner: oppfyller minstekravene
  • Grønn leder – bronse: oppfyller minstekravene og oppnår en poengsum på 30 % i Grønn praksis-undersøkelsen
  • Grønn leder – sølv: oppfyller minstekravene + poengsum på 40 % i undersøkelsen
  • Grønn leder – gull: oppfyller minstekravene + poengsum på 50 %
  • Grønn leder – platina: oppfyller minstekravene + poengsum på 60 % eller høyere

Steder som kvalifiserer til ett av nivåene for Grønn leder, får vist merket sitt på oppføringssiden for stedet og ved søk i byen (f.eks. hoteller i New York City)

Hvis du har et hotell eller B&B og vil ha mer informasjon om hvordan du deltar, se søknadsinstruksjonene eller les poengsumsinformasjonen.