Retningslinjer for oppføring av turer

Turer må oppfylle våre Retningslinjer for oppføring i Ting å gjøre.

Retningslinjer for turreiseruter

Vi krever at alle turselskaper har et eksempel på en reiserute på det offisielle nettstedet sitt.

Eksempelet på reiserute må inkludere:

• turens varighet
  • beskrivelse av hva som er inkludert i turen
  • beskrivelse av hva du kan se og gjøre på under turen
  • navn på byen der turen starter

Reisebyråer som turoperatører

Vi kan ikke oppføre et reisebyrå som turselskap med mindre reisebyrået også har en turoperatørlisens utstedt av myndighetene eller turistdepartementet i landet hvor det driver turvirksomheten sin.

Hvis selskapet ikke har en turoperatørlisens ELLERhvis landet hvor selskapet driver turvirksomheten sin ikke utsteder en slik lisens, vil vi ta defølgende i betraktning:

• bilder av biler eller kjøretøy som viser selskapets logo permanent festet til kjøretøyetselskapets offisielle navn må være fullstendig lesbart

ELLER

• bilder av selskapets turguide mens han eller hun guider reisende.Vi må være i stand til å se turselskapets logo på turguidens klær eller skilt under en tur.  Bilder av ansatte som arbeider på et kontor vil ikke bli vurdert. Selskapets offisielle navn må være fullstendig lesbart.

Selvguidede turer

Ved selvguidede turer må den reisende hente reiseguiden, kartet eller enheten fra en ansatt.

Bransjeperson til bransjeperson-selskaper (erfaringer med lokalbefolkningen)

Bransjeperson til bransjeperson-selskaper opererer nettsteder som forbinder turister med lokale turguider som kan tilby turer, kurs eller andre tilpassede opplevelser.

Et bransjeperson til bransjeperson-selskap kan være kvalifisert for en oppføring hvis det oppfyller alle disse kriteriene:

• Bransjeperson til bransjeperson-selskapet må være den registrerte handelsparten og ikke selge på vegne av andre. Det offisielle nettstedet må tydelig informere om at opplevelsene som tilbys er unike og levert av selskapet direkte.
  • Selskapet tilbyr dagsturer og opplevelser i byen der de ønsker å bli oppført, og dette fremstår tydelig på det offisielle nettstedet.
  • Det offisielle nettstedet inkluderer en beskrivelse av hva de typiske tilbudene/aktivitetene omfatter.
  • Det offisielle nettstedet inkluderer kontaktinformasjon for at gjester skal kunne bestille opplevelsen, som kan tilpasses den individuelle kundens krav.

Retningslinjer for turadresser

Hvis turen har et bestemt hentested eller flere hentesteder, bruker vi gateadressen hvor de fleste av turene starter.

Hvis det ikke finnes et bestemt hentested, eller hvis hente-/møtestedet kun oppgis etter bestilling, oppgir vi IKKE en gateadresse.

Vi oppfører IKKE turselskaper etter e-postadresse eller kontoradresse.

Retningslinjer for byturer

Alle turer, inkludert tilpassede turer: Vi krever at et eksempel på en reiserute er lagt ut på selskapets nettsted. Reiseruten må tydelig indikere byen hvor de fleste av selskapets turer starter.

Samme tur starter i forskjellige byer: Hvis turen tilbys i mer enn én by, bruker vi den byen som er det primære avreisestedet.

Forskjellige turer starter i forskjellige byer: For å bli oppført i flere byer, må et turselskap tilby turer som er unike for hvert avreisested/-by.