Centrum pomocy

Co mogę zrobić, jeśli podczas próby logowania za pośrednictwem Facebooka otrzymuję komunikat o błędzie?

Istnieje kilka możliwych przyczyn wyświetlenia komunikatu o błędzie podczas próby logowania w serwisie TripAdvisor przy użyciu danych do logowania z Facebooka:

  • Aplikacja TripAdvisor dla Facebooka została już wcześniej połączona z profilem w serwisie TripAdvisor.
  • Użytkownik już próbował zalogować się w witrynie TripAdvisor, korzystając z Facebooka.
  • Masz więcej niż jedno konto w serwisie Facebook lub TripAdvisor.
  • Korzystasz z serwisu TripAdvisor lub Facebook na współdzielonym komputerze.

Zazwyczaj komunikat o błędzie jest wyświetlany podczas próby połączenia profilu Facebooka z kontem w witrynie TripAdvisor, gdy profil Facebooka jest już połączony z innym kontem w witrynie TripAdvisor lub odwrotnie.

Jeśli podczas próby zalogowania się w witrynie TripAdvisor za pośrednictwem Facebooka zostanie wyświetlony komunikat o błędzie, należy skopiować treść komunikatu i wysłać go do nas, używając łącza do kontaktu widocznego na ekranie z komunikatem.

Pomożemy w wyjaśnieniu przyczyny błędu i wyeliminowaniu go. W przesłanej wiadomości prosimy zawrzeć wszelkie pomocne informacje, np. liczbę posiadanych kont w serwisach Facebook i TripAdvisor czy liczbę osób korzystających z komputera.


Czy ten artykuł był pomocny?