Hur kan jag som företagsrepresentant rapportera att en gäst hotat att skriva ett dåligt omdöme om mig?

Här följer bästa tillvägagångssätt för att lämna in rapporter om potentiell utpressning till TripAdvisor innan omdömet skickas in.

Uppmana personalen att omedelbart berätta om eventuella utpressningshot.

Skicka snarast en rapport om utpressningshotet via hanteringscentret:

• Logga in på Hanteringscentret.
  • Klicka på fliken Omdömen på menyn i hanteringscentret.
  • Välj Rapportera ett omdöme.
  • Välj Rapportera bedrägeri där det står ”*Tala om för oss vad du har problem med:”
  • Välj Rapportera hot om utpressning och fyll i formuläret så detaljerat som möjligt.
  • Spara all dokumentation som gäller rapporten, inklusive e-post, röstmeddelanden o.sv.

Om ett negativt omdöme som stämmer med uppgifterna i din rapport läggs upp meddelas vårt supportteam. Det kan hända att vi kontaktar dig och frågar efter kompletterande uppgifter.

Vår rapportfunktion fungerar bara för omdömen som ännu inte har lagts upp. Dessutom fungerar den bara om informationen i omdömet stämmer med uppgifterna du har angett i utpressningsrapporten.

Om ett omdöme som du misstänker har utpressning som syfte redan har lagts upp kan durapportera omdömet.

Observera att vi inte kan garantera att omdömet i fråga tas bort. Vår metod för att hantera utpressningsrapporter skiljer sig från fall till fall. Vi granskar de direkta bevis och den utomstående information som finns tillgänglig innan vi fattar ett beslut. Vi rekommenderar att du skriver ett svar från företaget så att andra resenärer kan se vad du har att säga medan omdömet utreds. Läs mer om utpressning i den här guiden