Riktlinjer för frågor och svar

Frågor och svar är en funktion som ger resenärer möjligheten att ställa frågor om en verksamhet och snabbt få svar från representanter för boendet, tidigare recensenter eller andra medlemmar av reseforumet. Alla frågor och svar måste följa följande riktlinjer:

• Innehållet måste vara familjevänligt.
  • Inga frågor eller svar är tillåtna från användare som är under 13 år.
  • Varje användare får bara använda ett konto eller en signatur.
  • Textinnehållet måste vara ett original. Det är inte tillåtet att kopiera text för frågor eller svar, även om du äger upphovsrätten för källmaterialet.
  • Ingen typ av länkar och kontaktinformation får tas med i en fråga eller ett svar.
  • Om du är en ägare av eller representant för företaget måste du uppge detta när du ställer en fråga eller ger ett svar. För att kunna svara på en fråga om företaget måste du ha registrerats och verifierats som en ägare eller representant.
  • Frågor som ställs på en företagssida måste vara direkt relaterade till en vistelse på verksamheten i fråga. Frågor om företaget eller tjänster i närheten (som tillhör vistelsen på verksamheten) är tillåtna. Frågor om andra företag måste ställas på det specifika företagets egna sida. Om du har frågor som rör flera företag ska du antingen ställa frågorna på de enskilda sidorna för varje företag eller använda våra forum. Allmänna frågor om att resa till ett resmål kan också ställas i forumet, då detta är lämpligt.
  • Frågor och svar är en funktion som används för reseplanering. Det är inte avsett för omdömen eller för frågor och kommentarer om tidigare besök. Lägg upp omdömen genom att använda knappen Skriv ett omdöme på verksamhetens sida. Kontakta företaget direkt om du har frågor om bokningar, eller sök efter tillgänglighet på företagssidan. Frågor besvaras antingen av företagets ägare eller representanter, recensenter eller andra medlemmar av reseforumet. Rikta inte frågan till en särskild ägare eller tidigare recensent.
  • Svaren ska vara skrivna direkt för den specifika frågan. Svaren ska vara så objektiva och korta och koncisa som möjligt. Kom ihåg att Frågor och svar inte är ett diskussionsforum. Alla svar ska relatera till den ursprungliga frågan. Uppföljande frågor ska ställas som enskilda frågor.

TripAdvisor förbehåller sig rätten att ta bort vilken fråga och vilket svar som helst för vilken anledning som helst. Vi strävar efter att ta bort så få frågor och svar som möjligt, men vi genomför alla åtgärder som krävs för att se till att funktionen fortsätter att vara användbar och välkomnande. Mer information finns i vår  sekretesspolicy och  våra användarvillkor.