Hur ändras dataskyddslagen och hur påverkar förändringarna mig?

Vad är GDPR?

Allmänna dataskyddsförordningen (General Data Protection Regulation, GDPR) är en ny uppsättning dataskyddslagar som träder i kraft i Europeiska unionen (EU) den 25 maj 2018. GDPR utökar rättigheterna till datasekretess för individer i Europa genom att kräva mer insyn i hur företag samlar in, lagrar och överför användardata.

Hur ändrar den befintliga sekretesslagar?

GDPR fungerar som en enda uppsättning regler som ger ett bättre skydd för personuppgifter för människor inom hela EU. Den nya lagen innebär även en del förändringar av vissa rättigheter för individer samt hur och inom vilken tidsram företag ska svara på begäranden som rör personuppgifter.

Vilka data lagrar TripAdvisor Rentals?

När du bokar en semesterbostad på vår webbplats skapar du ett medlemskonto hos TripAdvisor. Under den här processen samlar vi in information som är relevant för din bokning. Du kan granska och ändra dina kontoinställningar och din kontoinformation här.

Hur arbetar TripAdvisor Rentals med dataskydd?

Vi behåller information som hjälper oss att skydda användare och samarbetspartner från bedräglig aktivitet. För att vi ska kunna identifiera, spåra och bekämpa fall av bedrägeri är det viktigt för oss att behålla data som rör nuvarande och tidigare användare.

Vi behåller endast den här informationen under en tidsperiod som är berättigad för de ändamål som anges ovan och du kan läsa mer om det här i vår sekretesspolicy. Oroa dig inte, vi behandlar dina personuppgifter konfidentiellt och med allra största respekt.